Referenciák

Szemesi szabadstrandok

WordPress hálózatba szerveztük a három balatonszemesi szabadstrand honlapját. Az egyedi webdizájn - ahogy minden weboldalam esetén - itt is a Manduca sablonra, annak  akadálymentességi funkcióira épül.

NHSZ Észak-Kom

Webdizájn almazöld és sötétszürke színekkel, valamint egész sötétbarnával.
NHSZ Észak-KOM Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. számára készített akadálymentes weboldal. A Manduca sablonhoz készített származtatott sablonnal készítettem el az egyedi webdizájnt.

Csepel HSZI

Webdizájn sötétkék és törtfehér színű, szegeletes formákkal.
Csepel Önkörmányzat Humán Szolgáltatások Igazgatósága számára készített weboldal.

Akadályok nélkül

Akadályok nélkül honlap dizájnja
Két nap alatt elkészült, minimál dizájnnal rendelt egyedi  WordPress sablon.

Befektető-védelmi Alap

Webdizájn bordó és narancssárga színnel, váltható fejlécképpel, színátmenettel.
A feladatom a meglévő WordPress weboldal akadálymentesítése volt. Ehhez szükséges volt elkészíteni egy teljesen új sablont készíteni, az adatbázist  tisztítani és a tartalmat is akadálymentesíteni. Az új sablon a Manduca ingyenes WordPress sablonhoz készített származtatott sablon.

Fény a Sötétben

Egy fasor, melynek végén éppen besüt a nap, így a fák alatt is világosság van.
Böröczky Bulcsú fényképével készített weboldal. Sokan úgy éreztük, a fénykép éppen azt fejezi ki, amiért az alapítvány létrejött: Fényt ad azoknak, akik sötétben vannak a látássérültségük miatt. 

Baráthegyi Kutya Iskola

Foglalj velem első kezdőoldala

Hegedűs és Fia Kft.

Horváth és fiai kezdőlapja

Jó alapok szükségesek

A Manduca akadálymentes Wordpress sablonnal egy trendy bemutatkozó oldal néhány nap alatt elkészíthető. Amióta a Mandua sablont rendbetettem, gyorsan megvalósítható lett minden egyedi kérés benne. A webdizájnnál már csak arra kell figyelni, hogy a kontrasztok, távolságok meglegyenek. A tartalomfeltöltés pedig már magától értetődően megfelel a WCAG-nak.

Kilátás Alapítvány

Kilátás honlap kezdőlapja
Leges legelső honlapom, még a twenty-twelve sablonnal. E sablon lett végül a Manduca sablonom alapja, amely most már az egyik legjobban felszerelt akadálymentes WordPress sablon.

Bartimeus Egyesület

Minimál webdizájn Türkizkék, lekerekített gombokkal, fejlécképpel.
Nagyon jó érzés, amikor úgy talál meg valaki, hogy Egyre többet hallottunk arról, hogy milyen értékeid vannak. Rengeteg webfejlesztő van ugyanis, kevesebben, akik az akadálymentes webfejlesztéshez értenek, és olyanok pedig egész kevesen, akiknek a hobbija és a megélhetése ugyanaz. A Manduca akadálymentes sablon az első volt a WordPressben. Az évek során azonban kiderült, hogy a Manduca legnagyobb előnye, hogy az bármilyen webdizájn könnyen kialakítható vele. A WCAG alapkövetelményei benne vannak a vérében: értelmes sorrend, szabványos HTML, billentyűzet-vezérlés és a többi. Ezt már csak egy akadálymentes webdizájnnal kell ellátni, melynek lehetőségei a pénztárcától függnek.

Fonalnagyker

Akadálymentes webáruház nyelvválasztóval
A legjobban elterjedt Woocommerce alapra készült egyedi ISO/IEC 40500:2012 szabvány figyelembe vételével készült nagykereskedelmi webáruház.A többnyelvűséget a WPML biztosítja. A webáruház Forinton kívül egyedileg megállapított árak alapján Euróban is működik. A vásárlás az üzletvezető által jóváhagyott regisztráció után lehetséges. A webáruház bidirekciós csv/xml alapú interfaccel rendelkezik a készletnyilvántartó és számlázó programmal történő kapcsolathoz. A kommunikáció tartalma és időzítése is beállítható, Külön említést érdemel az előrendelés funkció. Az előrendelések göngyölítettek, és a bevételezés után határozott idejű készletfoglalást eredményeznek, amelyet a vásárló tud megrendelni. Ezzel a módszerrel biztosítjuk, hogy a megrendelt termékek valóban ahhoz a vásárlóhoz kerüljenek, akik leadták az előrendelést. A program tartalmaz gyorsrendelés funkciót, de a keresés és kategóriák listázásánál ugyanúgy lehet rendelni, ahogy a termék egyedi adatlapján. A kosár tartalma az oldalsávban is követhető. A weboldalt nem hagyták jóvá.

D.A.S.

Webdizájn sötétkék színekkel, fejlécképpel, három oszloppal.
A D.A.S. honlapját 2015-ben auditáltam de csak évek múlva rendelték meg a weboldaluk akadálymentesítését, ami - mint mindig - most is egy teljesen új honlap készítésével volt csak lehetőség. A webdizán azonban ahol lehetett, maradt a régi.

Íriszkert

Virágos képekkel díszitett, türkiz színű kezdőlap
Akadálymentes weboldal egyedi webdizájnnal.

Kisberényi közösség

Manduca sablonnal készült egyszerű, akadálymentes, egyedi honlap
Az akadálymentes honlapokat húsz százalékkal többen tudják használni, és legalább ekkora előny, hogy a Google robotok is jól indexelik be. Ez nem véletlen, hiszen a keresőrobot olyan, mint egy vak felhasználó. Ahogy egy barátom mondja: Az akadálymentes weboldalak legnagyobb felhasználója a Google.
Hát nem vagyok egy nagy dícsérő típus, de azért a múltkori beszélgetésünkhöz igenis hozzá kell tennem, hogy jó munkát végeztél a honlappal, és nélküled ez nem is lenne meg egyáltalán és az, ha keresőben mindenféle fő kulcsszóra, amik komoly szavak így országos viszonylatban, abszolút az elején hozza fel a Google. Szóval minden elismerésem, nagyon jó vagy, köszönöm! Dúl Tamás/admin

Esküvő-dekor

Budapesti cég megrendelésére készült WordPress honlap Manduca és származtatott sablonnal.

Cselekvő közösségek

Cselekvő Közösségek wiki oldalainak első változata, még az általunk tervezett képmaszkokkal.
Az alábbi oldalt egyedileg terveztük meg Mónival az általam ismert legjobb grafikussal. 7 darab WordPress bővítményt akadálymentesítettünk, és a Manduca legújabb változatát használtuk. Ebben már megtalálhatóak a Képernyőolvasóval is használható tabulátorok az oldaltérképeken. 300px-től 2560px széles eszközökön teszteltük.
Örömmel dolgozom veled együtt, ha újra adódik rá alkalom. Köszönöm, hogy türelmes voltál és lelkiismeretesen elvégezted az elvállaltakat!
Tóth Gergő

Szarvasmarha bemutató

A Szürkemarha bemutató központ esztétikus kinézetű kezdőlapja
Két nap alatt elkészült, olcsó, akadálymentes honlap Manduca sablonnal kiegészített származtatott sablonnal.

Élet Alapítvány

Türkizkék, szépen tagolt webdizájn
Elsner-Szentesi Mónika webdizájnjával készült weboldal.

Kenesei programok

Kenesei programok zöld színű webldala.

E honlapon egy akadálymentes eseménykezelő alkalmazás működik. Az amerikai kollégám: Joe Dolson egy rugalmasan testreszabható, nemzetközi szabványnak megfelelő, könnyen kezelhető programot készített, melyet lefordítottam magyar nyelvre.

A szokásos Manduca sablon minimális alakítással került élesítésre.

„Ha nem lennék elégedett a mindenkori végeredményekkel, nem téged kértelek volna fel. Szóval, nincs kétségem a kvalitásaid felől, és most sem csalódtam. A végeredmény azért csak kialakult! :) Köszönök mindent!” Gábor AdriennIntézményvezető-helyettes
Ugrás a honlapra: Kenesei programok

Biobolt Kaposvár

Kaposvári biobolt kezdőlapja 1.0 verzióban
Évek óta vásárolok ebben a boltban. Tényleg megtisztelő, hogy engem kértek meg az oldal elkészítésére. A Legegyszerűbb webdizájnt kérték, mert az volt a fontos, hogy hamar a kereső első oldalára kerüljenek. Így is lett. Ebben szerepe van annak, hogy megértették, hogy jó tartalmat kell jó formában feltenni a világhálóra. A jó tartalom az övék, a jó forma az akadálymentes Manduca sablon és a WordPress.

Fertőszebblak

Fertőszebblak honlapja
Manduca sablonnal néhány nap alatt létrehozott egyedi webdesign a xMag designja alapján.
„Lelkiismeretesség, pontosság, korrekt ár-érték arány és garancia. Mi kell több egy üzleti kapcsolatban?. Egyéni elvárás persze bármi lehet még, de nekem elég, amit ez a szó összefoglal: megbízható. Kössz, Zsolt!” www.fertoszebblak.hu/admin

Média akadálymentesítése

Jelenet egy japánban sugárzott, magyarul feliratozott műsorból, ahol a paprikát mutatja be és a feliratból értesülünk a japán nyelvű narrációról.
2016-ban kezdtünk el foglalkozni médiák szabványos akadálymentesítésével. Ezek az alábbiak: fordítás angolról, feliratkészítés, hangalámondás, narrálás, kiterjesztett narráció készítése.
A fordítás és feliratozás minőségét nagyon jónak találtuk.Somogyi PéterMYICON Kft.ügyvezető
Hű, ez gyorsan ment, köszönöm! Nagyon jó lett!Dinya Mónika

Audit

A képeken különböző élethelyzeteket látunk, ahol az internetet használják.
Akadálymentességi tervet és sikeres akadálymentesítés után WCAG 2.0 megfelelőségi nyilatkozatot adtunk ki többek közt:
  • Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
  • Crocus Hotel
  • Kedo Zrt.
  • Mozgáskorlátozottak Országos Szövetsége
  • Hotel Ermitázs
  • D.A.S. Jogvédelmi Biztosító Zrt.
  • SEFAG Zrt.
  • Túrisztika Dél Békésben
  • Percze Élményközpont Mád
  • Rádpuszta Gasztro élménybirtok
Ezen kívül az átadott honlapokat átadáskor és később alkalmanként ellenőrizzük az akadálymentességüket.
„Edelényi Zsolt a web használatában hátrányban lévő emberek mellett elkötelezett szakértő. 3 éve dolgozunk együtt. Ő folyamatosan képezte magát, hogy magas színvonalon végezhesse a munkáját. Azért dolgozom vele együtt, mert a megbízhatóságot, a szakmai teljesítményt alapvetőnek tartja.” Bodor ZoltánRehabilitációs környezetvédelmi szakmérnök
„Bevallom, hogy a beszélgetéseink hatására, és a projekt során általánosságban is eléggé rápörögtem az akadálymentesség témájára, amire nagyon ráerősített most a feleséged üzenete is... Szóval abszolút azt tervezem, hogy ezentúl bármilyen webes projektben én magam fogom tolni az akadálymentesítés témakörét, főleg így, hogy egy ilyen megbízható partnert találtunk a személyedben, nagyon remélem, hogy lesz még alkalmunk az együttműködésre!” Pandi ÁgnesSenior PR Consultant, KommPakk Kft.

Égi Út Egyháza

Egy japán grafika: meditáló ember és egy japán pecsét formájú logó. Az egész kezdőlap vöröses bordó színű.
Egészen egyedi igények szerint készült honlap. Az egyszerűség, a mértékletesség jellemzi, semmi extra. Elsner-Szentesi Mónika nagyszerű grafikus és webdizájner volt ez esetben is a munkatársam.
Az oldallal maximálisan elégedett vagyok, azt kaptam, amit kértem. Máig töretlen, folyamatos terméktámogatással, ami így, egyben ritka dolog. Mészáros Szabolcs

Foglalj velem

Foglalj velem első kezdőoldala
A bátor és innovatív gondolkodású Ócsvári Áron fejlesztővel elkezdett együttműködésünk egyik egyszerű gyümölcse ez.

Sikerül!

Dunaveczkiné Horváth Leona vak édesanya akadálymentes honlapja
Egy látássérült asszony önállóan kezeli a Wordpress blogját. Manduca sablont használ, és természetesen a kéréseit, észrevételeit magába az akadálymentes sablonba építettem be. Ha egy oldal képernyőolvasóval jól használható, akkor az már félig akadálymentes.

Fuss neki

Fuss neki weboldal kezdőlapja.
Fuss neki: informatika a látássérültek szolgálatában. A munkám igazi elismerése, hogy a képernyőolvasót és a képernyőnagyítót használók sokszor visszajelzik, hogy milyen jól használhatók a honlapjaim. Ez a honlap az alap Manduca sablonomra épült. Hagyományos és klasszikus, és könnyen használható. Ugrás a honlapra

VGYSME

Somogyi vakok weboldala 2017. évé végén - folyamatos a fejlesztés
Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete. A vakoknak igazán fontos, hogy képernyőolvasóval lehessen olvasni egy honlapot. A gyengénlátóknak pedig igazán fontos, hogy jól áttekinthető, kontrasztos honlapjuk legyen. Első lépésben csak ezeket oldottam meg az akadálymentes Manduca sablonnal, de a projekt azóta is tart, hogy egy még jobb honlapot készítsünk.
„Edelényi Zsoltnak egy rendkívül jól átlátható, letisztult, könnyen kezelhető — és ami a legfontosabb, teljes mértékben akadálymentes — weboldalt köszönhet Egyesületünk. Sokan nem tudják, hogy a jól megvalósított infokommunikációs akadálymentesítés mennyire megkönnyíti a látásfogyatékosok mindennapjait. Számunkra a legfontosabb, hogy biztonságosan tudjunk tájékozódni a világhálón. Zsolt elkötelezettsége a látássérültek iránt évek óta más területeken is megnyilvánult. Egyesületünk tagjai hálás szívvel köszönik Zsoltnak és ajánlják őt másoknak is.” Dányádiné
Molnár Cecília
elnök

Lappset, Yalp

Eticon Kft. honlapjának kezdőlapja
Az "akadálymentességet" sokan nem értik vagy félreértik, pedig a lényege az, hogy egyszerű és átlátható honlap. Az ilyen honlapokat ugyanis nemcsak egy szűkebb réteg képes használni, hanem azok is, akiknek gyengébb a figyelmük, a látásuk vagy bármi más. Az pedig magától értetődik, hogy gyors az oldal betöltődése, érvényes a HTML kód és gyakorlatilag nincs karbantartás és támogatás igénye.
Köszönöm azt a sok türelmet és munkát, amit a honlapunk elvárásainak megfogalmazása közben, után és még a mai napig folyamatosan teszel.
A munka folyamán nem csak Te, de én is igazán sokat tanultam Tőled. Türelmet, igényességet, nem utolsó sorban pontosságot.
A honlapunk kialakítása átlátható, forma-és színvilágunk tükröződik az elkészített munkád után. Legnagyobb elismerést egy külföldi versenytársunktól kaptuk, aki annyit írt cégünknek, hogy nagyon igényes, és átlátható a honlapunk.
A megbeszélteknek megfelelően számítógépen és mobiltelefonon is alkalmazható, nagy segítség cégünk életében.
Mindenkinek szívemből ajánlani tudom munkáidat. Berta AnitaÜgyvezető tulajdonos
Ugrás a honlapra

Biztonságos játszó- és sporteszközök

Evintech Kft alkatrész webáruháza és bemutató oldala.
Az Evin Tech Kft. egy webáruházzal ötvözött termékportfólió bemutató honlapot kért tőlem. A WordPress WooCommerce alkalmazását felhasználva készítettük el a trendy, jól használható, akadálymentes weboldalt. Ugrás a honlapra
Nagyon jól sikerült ezt a komplex weboldalas felületet kialakítani, ami könnyen kezelhető, átlátható, mobiltelefonon is jól megjeleníthető. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy sikerült a mi ízlésvilágunkat, elképzeléseinket is belerakni, megvalósítani ebbe a közös munkába, amely során, együttműködően, határidőket betartva sikerült együtt dolgoznunk ezen a számunkra fontos projekten.Baralovics RolandÜgyvezető tulajdonos